2012-08-29
 20:40:00

Jimmy på instagram

Ni som har instagram kan följa Jimmy. Han heter "JanssonJimmy"

Ni som inte har instagram kan följa Jimmys instagram på datorn, ni kommer in på hans sida genom att trycka på den här logan:

 
Och om ni tittar på menyn till vänster så har jag lagt upp Jimmys instagram där, så varje gång han laddar upp en bild så syns den i menyn! :)

/Lisa
 
 
2012-08-28
 23:51:00

Stor Intervju!

Hej alla läsare! Nu har jag en stor intervju på gång här, som jag tänker översätta och lägga in här på bloggen. Intervjun kommer från en skandinavisk internet tidning som heter "Portrait". Här är deras hemsida: http://www.portraitmagazine.net . Jag fick en kommentar av en tjej som heter Lindsey som jobbar på tidningen att hon hade gjort en intervju med Jimmy i Juli, tänker lägga upp den här, intervjun är på engelska, så översätter den här så alla kan ha chansen att kunna läsa den! :)
 
Thank you so much Lindsey for telling me about this interview!
 
Jimmy Jansson intervju.
En intervju av Lindsey
Datum: Juli 2012

Namn: Jimmy Jansson
Karriär: Musiker
 
Svenska sångaren/låtskrivaren Jimmy Jansson är ganska erfaren. Inspirerad av Creedence Clearwater Revival så startade han sitt första band som 14 åring. Även om hans ursprungliga avsikt var att bara spela gitarr, så fick han sin start som sångare då. Efter ungefär ett år fick han ett nytt band, The Poets. Tillsammans med dem deltog han i Melodifestivalen (det nationella valet i Sverige för Eurovision Song Contest). Och genom melodifestivalen fick de en större fanskara. Och bara som 16 åring spelade han runt om i sverige. År 2003, när Jimmy var cirka 18 år, drog hans solo karriär igång, när han deltog i Fame Factory. "Det var en speciell del av mitt liv", säger han.  "Jag flyttade från min hemstad, från mina föräldrar och allt, till Skara, där inspelningen av programmet var." Även om han inte vann, så fick han en god start på sin solokarriär endå. Efter tre hit album och flera singlar senare blev det lite tyst om Jimmy. Nyfiken som jag var på att få reda på vad han sysslar med nu, intervjuade jag artisten själv och fick en liten glimt av vad han håller på med just nu.
 
Så du gjorde 3 album. Skrev du alla låtar på dina album?
Inte alla låtarna. Jag skrev en hel del av dem, på det första albumet jag skrev 3 eller 4 låtar. En av de stora hitsen, "Flickan Fran Det Blå". Det var den första låten jag någonsin skrev och det blev en av mina största hits någonsin och det var ganska coolt. Det är vid den tidspunkten då jag insåg, "Ah, låtskrivande. Det vill jag syssla mer med". "nästa album skrev jag 5 eller 6 låtar, och på det sista albumet skrev jag nästan alla låtarna.
 
 
Vad gjorde du efter du släppt ditt tredje album?
Jag fokuserade bara på låtskrivande och produktion. Jag köpte mig en dator och allt, och jag ville verkligen börja producera mina egna grejer och skriva låtar till andra sångare och band. Jag har fokuserat på det de senaste 2 åren. Nu är det mitt arbete, det är vad jag gör nu
 
Varför valde du att lämna din solokarriär och skriva låtar på heltid?
Jag tror inte att jag har bestämt det ännu. Det kanske är det bara för en kort tid, eftersom jag vill gå tillbaka till scenen och göra min sak igen. Jag vill få till en riktigt bra skiva innan jag släpper album igen och gör min comeback. Jag vet inte när det kommer bli, men jag tror att det kommer att hända riktigt snart ... så fort jag får till ett par hits och bra låtar som ingen kan motstå.
 
Är det därför du var i USA under de senaste veckorna?
Ja, jag var där i två veckor, för att skriva med ett par låtskrivare och producenter i Nashville, New York och Washington. När jag började producera, kollade jag på ett forum på internet för att hitta någon som kunde ge mig några tips om mixning och sånt, och jag hittade den här killen, Micah Wilshire, från Virginia. Han skickade mig ett meddelande tillbaka och undrade om jag kunde skicka honom en låt som jag hade skrivit, en demo eller nåt. Och det gjorde jag , jag skickade honom en låt. Han gillade den mycket, så han frågade mig om jag ville försöka göra en co-write på internet. Vi skrev en låt tillsammans och det lät som ... en bra låt med fantastisk musik! Tillslut skrev vi: "Hej, jag borde komma till dig. " Varför inte? Så jag åkte dit... det var så häftigt, så jag åkte tillbaka dit i år också i två veckor. Nu vi gör allt tillsammans. Det är så kul!
 
Jag läste någonstans att du skriver amerikansk popmusik nu. Är det sant?
Jag skriver en massa olika sorters musik. Jag har skrivit ett par låtar som låter som R & B och Justin Bieber, men också en hel del country låtar och, du vet, One Direction grejer.
 
Vilken typ av artister skriver du för?
Jag skriver inte för några speciella artister just nu. Jag skriver en massa låtar och vi skickade dem till ett par artister, vi skickade även 3 låtar till One Direction. Vi har inte fått en hit ännu, men vi väntar på det. Sen tror jag att jag ska flytta till USA. Jag vill verkligen ha en lägenhet i Nashville eller något. *ler*
Men jag skrev och producerade även en massa saker i Sverige till ett par band. Det var ett band i Melodifestivalen i fjol som heter The Playtones. Jag skrev fyra låtar på deras senaste album och jag producerade båda deras senaste två album.
 
Är inte The Playtones musik mycket mer annorlunda än det du är van att göra?
Jo det är en enorm skillnad, men jag tror det är bra. Det är roligt att göra en annan typ av musik. När jag började i mitt första band, spelade vi Creedence och det är inte långt ifrån vad Playtones gör. Det är rock 'n' roll, och jag älskar rock 'n' roll, men jag är också en pop kille. Jag gillar att göra olika typer av musik ... men inte hårdrock eller sånt. Det är inte jag
 
Ska du delta i Melodifestivalen 2013?
Jag hoppas det. Jag kan inte bestämma om jag ska vara en av de tävlande. Det är upp till Christer Björkman, han är chef för allt. Men jag har en bra låt som vi producerar nu som vi ska skicka till Melodifestivalen. Jag hoppas att de gillar den och att jag blir en av de tävlande nästa år ... man vet aldrig.
 
Många artister säger att det är fel att tävla i musik och jag tycker du har tävlat hela livet. Varför tävlar du?
Jag vet inte ... jag älskar att göra det och det är så stort i Sverige. Jag ser det inte som en tävling, så jag tror det är därför jag gör det. Det är bara roligt för mig.
 
Har du några mål och drömmar som musiker?
Ja, som låtskrivare, vill jag försöka få ett stort genombrott någonstans, kanske i USA eller något, för Justin Bieber eller Rihanna eller Keith Urban. Det är mitt största mål. Om jag kanske får en hit, kommer jag att fokusera bara på låtskrivandet. Jag vet inte, men det är så kul, jag kommer aldrig sluta vara en artist. Men ... *suckar*, alla blir äldre. Någon dag kanske jag  bara måste fokusera på att skriva. Jag kan bli 200 år gammal och jag kommer fortfarande att skriva *småskrattar*.
 
Vad är din motivation som artist?
Jag vet inte ... att vara artist är inte ett vanligt jobb. Du behöver inte komma ur sängen tidigt på morgonen, men jag kommer alltid till studion vid 10 på morgonen och jag går hem sent.. runt kl 12 på natten. Jag bara arbetar och arbetar och arbetar ... Jag kommer aldrig sluta göra det.
 
Original artikeln: http://www.portraitmagazine.net/interviews/jimmyjansson.html
 
/Lisa
 
 
Många konstnärer säger att det är fel att tävla i musik och jag tycker du har tävlat hela livet. varför tävlar ni?
Jag vet inte ... jag älskar att göra det [och] det är så stor i Sverige. Jag ser det inte som en tävling, så jag tror det är därför jag gör det. Det är bara roligt för mig.
Många
konstnärer säger att det är fel att tävla i musik och jag tycker du har tävlat hela livet. varför tävlar ni?
Jag vet inte ... jag älskar att göra det [och] det är så stor i Sverige. Jag ser det inte som en tävling, så jag tror det är därför jag gör det. Det är bara roligt för mig.
 
 
2012-08-02
 02:01:53

Augusti!

Förlåt så hemskt mycket för att det är så glest mellan inläggen här på bloggen.
Ska försöka skriva här oftare och lägga in lite roliga saker. Hoppas att ni läsare fortfarande hänger kvar här! Det är ett jättebra tillfälla nu för er att önska grejer till bloggen! vad ni vill ha mer av!
 


/Lisa