2014-07-11
 04:34:12

Glad Sommar!

Nu är sommaren äntligen här och jag hoppas att alla har lika underbart väder som jag har!
Det firar vi med en klassiker som man bara måste lyssna på under sommaren!





/Lisa
2014-07-11
 04:14:00

Lilla Melodifestivalens finalister får hjälp av etablerade låtskrivare


Jimmy Jansson. Foto: Lionheart Music Group

De åtta finalisterna i årets upplaga av Lilla Melodifestivalen arbetar nu som bäst med att färdigställa sina låtar och finslipa sitt framträdande inför finalen den 6 juni. Till sin hjälp har de fyra rutinerade musiker och låtskrivare; Thomas G:son, Linda Sundblad, Marcos Ubeda och Jimmy Jansson.

Jimmy Jansson ser fram emot att möta finalisterna:

- Den glädje och energi som finns hos någon som precis har hittat musiken och som ser en framtid i den är oslagbar. Den smittar av sig, säger Jimmy Jansson.

Han fortsätter:
- Att skriva låtar kan ge en fantastisk ”kick”. Det bästa är när man lyckas knäcka små detaljer som i slutändan har stor betydelse för låten.


Jimmy Jansson
 är musiker, låtskrivare och sångare. 2002 tävlade han för första gången i Melodifestivalen med gruppen Poets och låten What Difference Does It Make?2004 släppte han sin debutsingel Godmorgon världen och 2005 och 2007 deltog han i Melodifestivalen med egenskrivna låtar; Vi kan gunga och Amanda. Till årets upplaga av Melodifestivalen skrev Jimmy Jansson Janet Leons låt Hollow och Elisa Lindströms låt Casanova.


Lilla Melodifestivalen 2014 är SVT:s och Sveriges Radios tävling för låtskrivare och artister mellan 12 och 16 år. De tävlande måste fylla 12 år under 2014, men får inte ha fyllt 16 före den 30 november 2014. Finalen avgjordes på Gröna Lund i Stockholm fredagen den 6 juni 2014. Vinnaren av Lilla Melodifestivalen kommer att representera Sverige i Junior Eurovision Song Contest 2014 på Malta i november.

källa: Sveriges radio


Vinnaren blev Julia Kedhammar med låten "Du är inte ensam"


/Lisa