2015-12-03
 17:40:55

Bracelet

 
Har ni hört talas om det svensk-danska bandet Bracelet? Bracelet består av bröderna Charlie och Felix Grönvall samt Rebecca Krogmann.
Ja, Grönvall-bröderna var tidigare med i Little Great Things som var med i Melodifestivalen förra året med Set Yourself Free. Nu har de istället bildat en trio tillsamman med Rebecca från Danmark.

För ett tag sedan släppte de deras debutsingel "Rooftop" som Jimmy skrivit och producerat.
Om ni har spotify kan ni lyssna på den här:



Om ett par dagar kommer musikvideon ut till denna låt som jag självklart kommer att lägga upp här!

Vad tycker ni om låten? lämna gärna en kommentar!


/Lisa
2015-12-03
 17:31:16

Dinah Nah

Inte nog med att Jimmy har en låt med i nästa års mello, här är en liten uppdatering på vad Jimmy har hållt på med under den senaste tiden.

Ni har väl hört Dinah Nah's låt "Taste Your Love"? Den har nämligen Jimmy skrivit och producerat, som det även finns en musikvideo till.
Vad tycker ni? Lika grym som alltid?





/Lisa
2015-12-03
 16:40:00

SVT

Flera värmländska namn i Melodifestivalen 2016

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Degerforsspelaren Boris Lumbana kommer vara med i deltävling 3 - men under artistnamnet Boris René. Jimmy Jansson och Linda Bengtzing är andra namn med Värmlandsanknytning.

Boris René kommer att delta i deltävling 3 som går i Norrköping. Han tävlar med bidraget Put your love on me  som är skriven av honom själv samt Tobias Lundgren och Tim Larsson. Boris René debuterar i Melodifestivalen. Han släppte 2013 singeln Alive men är kanske mer känd som fotbollsspelare i Superettan-klubben Degerfors.

En annan låtskrivare från Värmland är Jimmy Jansson som tillsammans med Karl-Ola Kjellholm, Jakke Erixson, Pa Modou Badjie, Njol Badjie, Nebeyu Baheru står bakom bidraget Håll om mig hårt som gruppen Panetoz kommer framföra i deltävling 4 i Gävle. Joimmy Jansson har själv tävlat som artist i Melodifestivalen 2002, 2005 och 2007 och som låtskrivare har han varit med 2014 och 2015.

I samma deltävling ser vi även Linda Bengtzing med Killer girl. Hon har skrivit låten tillsammans med Mattias Kallenberger, Andreas Berlin och Dag Öhrlund. Bengtzing har varit med fem gånger i Melodifestivalen, första gången var 2005 med låten Alla flickor.

Den första deltävlingen går i Göteborg den 6 februari. Därefter väntar Malmö den 13 februari, Norrköping den 20 februari och Gävle den 27 februari. I varje deltävling finns sju bidrag, totalt handlar det alltså om 28 låtar.

 

  • Therese Fjellman, svt

Publicerad:30 november 2015 - 10:35

2015-12-03
 16:33:00

Melodifestivalen

Jag ber om ursäkt för dålig uppdatering. Men denna informationen har nog varit värt all väntan på uppdatering här på bloggen.
Nu är det nämligen så här att Jimmy har varit med och skrivit en låt till ästa års melodifestival. Är det inte fantastiskt att ha en chans att hjälpa honom till final även nästa år!? :)

Låten heter "Håll om mig hårt" och ska framföras av Panetoz.


Foto: Jonas Ekströmer/TT

I en intervju med svt får Panetoz ett par frågor om låten.


Kommer låten vara lika härlig som alla era andra låtar?

– Alltid! Låten kommer att vara fett med nice, hoppas att ni är redo att skapa ett bra kaos med oss, säger Panetoz.

Hur skulle ni kunna beskriva er låt i år?

– Meningsfull, aktuell, unik, dansant, glad, fartfylld, folkfest, bra kaos in da house.

Finns det något som skiljer er låt i år från era tidigare Melodifestivallåtar?

– Ja, alla våra låtar är olika om man lyssnar. Glädjen och budskapet är där, och vi försöker göra det lättsmält. Refränger och verser ska vara tillgängliga så att man kan ta till sig texten direkt. Efter solsken som vi sjöng förra gången hade det budskapet. Man ska inte vara rädd för regnet.


Lina Åhman, Gustav Dahlander, svt
Publicerad: 01 december 2015 12:27


Hoppas att ni är lika taggade och spända på att få höra låten som jag är! Var beredd på bättre uppdatering här i framtiden!



/Lisa