2014-12-15
 19:05:00

Recension

En fantastisk recension gällande idolvinnarlåten "Unbelievable" från musikindustrin.se som yttrar många fina ord om Jimmy och hans verk! :)
 

SPOTLIGHT Lisa Ajax ”Unbelievable”



En midtempoballad om den långa och hårda kampen för att lyckas och att slutligen nå sina mål. Årets Idol-vinnarlåt följer den traditionella formen. Men för låtskrivaren Jimmy Jansson är den ett genombrott.


Idolvinnarlåtar är en egen liten genre. På tre minuter ska de fånga känslan av det segrande ögonblicket, då drömmen blir sann, kampen är över och målet nått. Samtidigt ska låten fungera även när konfettiregnet upphört och glädjetårarna torkat. Kontrasten blir tydlig vid det obligatoriska framförandet i TV 4 nyhetsmorgons avskalade studiodekor morgonen efter.

Årets vinnarlåt, signerad Jimmy Jansson [Lionheart Music] tillsammans med amerikanska låtskrivarparet Micah och Lori Wilshire [Young Guns Publishing/Kobalt music] rättar sig väl in i ledet av midtempolåtar och ballader om besannade drömmar. Hade man vetat att det var stensäkra vokalissan Lisa Ajax som skulle kamma hem vinsten kunde låten kanske fått innehålla större röstutsvävningar, men däri ligger ju också en av utmaningarna – att skapa en låt som blir magisk oavsett vilken artist tittarna röstar fram för att sjunga den.

Där många idolvinnartexter är dubbelbottnade kärleksförklaringar, som kan riktas till såväl publiken som en partner, så verkar Unbelievableenbart handla om resan mot toppen. Versen har ett vemodigt anslag och berättar om den långa vägen mot målet, utan guidning men med storstadens glittrande ljus i sikte. Där känns låten modern och har lite av den mörka ton som artister som Lorde och Tove Lo gjort till sin. Refrängen är mer traditionell i sin pampighet och det är främst här låten får sin Idol-identitet.

Att just Jimmy Jansson ligger bakom är roligt med tanke på att han själv började sin låtskrivarbana i talangtävlingen och dokusåpan Fame Factory2003. Cirkeln sluts. Efter en artistkarriär har han skrivit och producerat musik i flera år och enligt egen utsago ser han Unbelievable som en revansch. Kanske handlar texten faktiskt om honom själv?

Jimmy Jansson är även aktuell med två låtar till Melodifestivalen 2015:  One By One och Hello Hi, som framförs av Richard Söderbergrespektive Dolly Style.

Christel Valsinger

Källa: http://www.musikindustrin.se



/Lisa

2014-12-15
 18:29:00

Lisa Ajax

Ni har väl inte missat att ni kan lyssna på "Unbelievable" på spotify?


Jimmy har även skrivit och pruducerat en ny låt med Lisa som heter "Twisted" som också finns uppe på spotify nu, Så lyssna och njut! ;)



Här kan ni köpa "Unbelievable eller hela EP:n:

Unbelievable Single: https://itunes.apple.com/se/album/unbelievable/id947453831?i=947453845 

Unbelievable - EP: https://itunes.apple.com/se/album/twisted/id949991434?i=949991440 


/Lisa
2014-12-06
 22:04:00

Unbelievable

Igår fick vi äntligen höra "Unbelievable" och visst var den hur grym som helst?
Tyckte ni att Lisa var rätt vinnare?
Låten ligger dessutom etta på Itunes, hur grymt som helst!
 
Här sjunger Lisa "Unbelievable" som vinnare!
 
 
Här är vinnarlåten med både Lisa och Mollie!

 
 
 /Lisa
2014-12-04
 11:28:00

Idolfinalen

Imorgon är det dags för idolfinalen och då kommer vi äntligen att få höra Mollie och Lisa sjunga vinnarlåten som Jimmy har skrivit och producerat. Låten heter "Unbelievable". Spännande att se vem som gör den bäst, och låten kommer säkert utan tvekan att vara hur grym som helst! Har vi tur kanske vi får se en glimt av Jimmy i rutan!

Vilken hejar ni på? :)

/Lisa