Poets

Poets var Jimmys första band, om man inte räknar med Zlipz.
Poets startades i januari 1998, och bestod först av Jimmy Jansson, Robert, Robin, Tobias och Marie. De gick då i samma klass i årskurs 7. Gruppen spelar både covers och eget material med 60-tals stuk, och på den singel-CD som gruppen gav ut 1999, finns några demoinspelningar bl.a "Vägen till Kil", "Den glömda Kraschen" & "Come Back". Poets har uppträtt flitigt i slutet på 1990-talet, och bl a har man spelat på en fotbollsträff med 1000 fotbollstjejer i Mariebergsskogen, uppträtt tillsammans med Elektric Banan Band inför 5000 besökare i Ransäter samt varit förband åt Sven-Ingvars på deras årliga konsert på Sandgrundsudden. Man har också under sommaren 2000 varit över i Florida, USA och spelat

När gymnasieskolan började var det bara Jimmy, Robert och Robin kvar i gruppen, men Robin lämnade gruppen senare.

Poets deltog i Melodifestivalen 2002 med låten "What Difference Does it Make?" ("Vad spelar det för roll?" på svenska), och kom till deltävlingen i Norrköping.



Senare blev trummisen Tim Nilsson med i gruppen.

Jimmy sjöng även "Jag finns kvar", den svenskspråkiga versionen av "I'm Still Here", från filmen Skattkammarplaneten från 2002.



Robin Fredriksson var den enda i gruppen som valde att gå klart musikgymnasiet och valde därför att hoppa av Poets. Han startade ett eget band (NoOffense) efter ha fullföljt gymnasiet.

Jimmy Janssons deltog ju i tv-programmet Fame Factory, som sändes i TV3, och det satte igång hans solokarriär. Under kommande spelningar började Robert Norberg och Tim Nilsson från Poets stå på scenen i kompbandet Tung Gung som de startade i samband med Jimmy och hans solokarriär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0