SVT

Flera värmländska namn i Melodifestivalen 2016

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Degerforsspelaren Boris Lumbana kommer vara med i deltävling 3 - men under artistnamnet Boris René. Jimmy Jansson och Linda Bengtzing är andra namn med Värmlandsanknytning.

Boris René kommer att delta i deltävling 3 som går i Norrköping. Han tävlar med bidraget Put your love on me  som är skriven av honom själv samt Tobias Lundgren och Tim Larsson. Boris René debuterar i Melodifestivalen. Han släppte 2013 singeln Alive men är kanske mer känd som fotbollsspelare i Superettan-klubben Degerfors.

En annan låtskrivare från Värmland är Jimmy Jansson som tillsammans med Karl-Ola Kjellholm, Jakke Erixson, Pa Modou Badjie, Njol Badjie, Nebeyu Baheru står bakom bidraget Håll om mig hårt som gruppen Panetoz kommer framföra i deltävling 4 i Gävle. Joimmy Jansson har själv tävlat som artist i Melodifestivalen 2002, 2005 och 2007 och som låtskrivare har han varit med 2014 och 2015.

I samma deltävling ser vi även Linda Bengtzing med Killer girl. Hon har skrivit låten tillsammans med Mattias Kallenberger, Andreas Berlin och Dag Öhrlund. Bengtzing har varit med fem gånger i Melodifestivalen, första gången var 2005 med låten Alla flickor.

Den första deltävlingen går i Göteborg den 6 februari. Därefter väntar Malmö den 13 februari, Norrköping den 20 februari och Gävle den 27 februari. I varje deltävling finns sju bidrag, totalt handlar det alltså om 28 låtar.

 

  • Therese Fjellman, svt

Publicerad:30 november 2015 - 10:35


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0